Jüri Linas nya film

"I SKUGGAN AV HERMES: Kommunismens hemligheter" finns nu på DVD

 

Byggd på boken ”Under Skorpionens tecken” av Jüri Lina (Stockholm 1994 och 1999)

I denna film visar Jüri Lina hur frimurare, internationella bankirer och kommunister slöt sig samman i en ohelig allians och genom det röda maktövertagandet i november 1917 införde i Ryssland det mest brutala och mest omänskliga slavsamhälle världen någonsin skådat.

Filmen skingrar dunklet kring kommunismens bäst bevarade hemligheter.

Filmens regiassistent Steve Ahlberg förklarar:

Den ryske författaren Alexander Solzjenitsyn uppmanade 1974 sina landsmän: ”Lev inte i lögn!” Sanning i vår tid är på intet sätt en självklarhet. De flesta officiella uppgifter om kommunismen är osanna. Sanna uppgifter har man förtigit både i Öst och i Väst.

Därför är filmen ”I skuggan av Hermes” en viktig dokumentation om de finans- och frimurarkrafter som kallsinnigt agerat bakom kulisserna för att med hjälp av kommunismen profitera på andras lidanden.
Regissören Jüri Lina betonar att det är hans plikt att berätta sanningen om kommunismen och dess gråa eminenser, inte bara ytligt behandla dess psykopatiska symtom, trots att sanningen idag inte står särskilt högt i kurs.

Att känna till kommunismens verkliga historia är det främsta skyddet mot ideologiska bedrägerier.

De som tvivlade på boken ”Under Skorpionens tecken”, gör inte det efter att ha sett filmen ”I skuggan av Hermes”. En film som lämnar outplånliga intryck på varje tittare. Filmens längd är två timmar, svenskt tal.

Filmen innehåller otroliga sekvenser ur KGB:s hemliga filmarkiv.

Beställ DVD:n genom att betala in 270 kronor på pg. 456 99 88 –1, Lina.
 

 

I SKUGGAN AV HERMES - En recension av John S. Torell

 


Tilbake til Norske siden