John Hagee: False Prophet

By Harmony Grant, 2 Apr 08

Pastor John Hagee sto nervøst før 19000 medlemmer av hans Texas mega-kirke.

Han justerte jakkeslaget hans dyre dress og trakk pusten dypt.

"Brødre og søstre, jeg har vært feil, sier Hagee sier. Ikke engang en hoste ble hørt fra publikum.

"Jeg har tatt feil om Israel. Staten som har jeg brukt så mye av livet mitt forsvar, er egentlig ikke kan forsvares. Den forfølger kristne. Det bryter Guds pakt krav om lydighet. Det ble opprettet i syndig brutalitet. Jeg førte deg vill i å støtte et ondt system som fortsetter å korsfeste Kristus i denne verden. Jeg angrer. "

Ja, dette er en forestilt (nnrømmelse) i dag. Det er en tilståelse som vi bare kan drømme. San Antonio presten og televangelist John Hagee taler verden til 99 millioner hjem. Han forfalsket et enestående allianse mellom Israel og kjærlig kristne og zionistiske jøder. Hans organisasjon, Christians United for Israel, lobbyer for den jødiske staten, og motsetter seg ethvert land konsesjoner for fred.

Hagee tjener $ 1.25 millioner per år, snakker ikke-bibelske talemåter, oppfordret aggressiv utenrikspolitikk, og mis-undervisning av historie.

Han er en evangelisk slagkraft. Han var på Bush's "verdier team" under presidentvalget i løpet 2000.

I 2002 inneholdt en av hans "Night to Honor Israel" hendelser republikanske flertallet leder Tom Delay. I 2006 møtte Hagee med Elliot Abrams, America 's heftig zionistiske nestleder nasjonale sikkerhetsrådgiver-en Neocon som bidro til å føre oss til krig. Hagee har skrøt av at hans mektige organisasjonen har mer innflytelse enn den berømte jødiske lobbyvirksomhet gruppe AIPAC.
"Når en kongressmann ser noen fra Aipac komme gjennom døren, han vet han representerer seks millioner mennesker. Vi representerer 40 millioner mennesker, sier televangelist sa. Kristne grupper som CUFI ble definert av Walt og Mearsheimer som en del av "Israel-lobby" i sin beryktede bok.

Uten evangeliske støtte (og penger), ville staten Israel ikke finnes i sin nåværende form.

På grunn av kraften og effekter av kristen zionisme, Hagee lære sak for oss alle. Men de spesielt viktige for kristne. Som rase henter til Det hvite hus, har prestene av kandidatene kommet i søkelyset. Obama har møtt spørsmål om hans USA-kritiske pastor. Noen lurer på om McCain skulle distansere seg fra sin "åndelige veileder," Hagee og Rod Persille. Alle har gjort sin del av provoserende uttalelser.
Et større spørsmål brygger her. Bør gjennomsnittlige kristne disavow Hagee eller Persille?

Skulle disse mennene rake millioner som formidlere av vår tro?

Hagee Gags evangeliet

John Hagees bok i 2007 "In Defense of Israel", er lett å lese og lidenskapelig guide til hans overbevisning om den jødiske staten. Hagee aksjer hjertevarmende øyeblikk som barn identifisere seg med fødselen av Israel. Han forteller motstand fra både jøder og Evangelicals å grunnlegge kristne United for Israel og deres "Natt til ære Israel.

Fra begynnelsen, sa Hagee, "Jeg har fremsatt en ubøyelig fastsatt regel: medlemmer måtte være enige om å sette både teologiske og politiske agendaer og fokus på en enkelt sak-støtte for Israel.

Vi ble enige om at alle Natt til Honor Israel hendelser ville være "ikkediskurterbare". "(P46) (min uthevelse)
Så ... avsett alle politiske agendaer unntatt ufortynnet støtte for en utenlandsk nasjon. Avsette alle teologiske agendaer unntatt ett mandat kristne til å slå av mulige stemmen til den Hellige Ånd eller samvittighet (som kan be dem å dele evangeliet om håp). Bibel-troende kristne bør allerede være bekymret. Stilletiende samtykke av evangeliet er loven skapt av forfølgere, ikke kristne.

Apostlenes gjerninger beskriver mange ganger jødiske ledere ledet tidlige kristne ikke å forkynne. Når Peter og Johannes ble beordret av mektige jødene å slutte å snakke om Jesus. De svarte: "Døm selv om det er rett i Guds øyne å adlyde deg i stedet for Gud. Hvis vi ikke kan hjelpe å snakke om hva vi har sett og hørt. "Ap.gj. 4:19, 20) Early troende valgte fengsel og til og med død over taushet.

John Hagee har forlatt en førsteklasses plikt for kristne å si sannheten Guds ledende-og skrinla evangeliet i jakten på politiske og sosiale mål. Han mener støtter den zsionistiske Nasjonen Israel er viktigere enn å prøve å redde jøder 'evige sjeler.
Det er en teologisk grunn for dette. Hagee er ikke dypt bekymret jødiske omvendelse og lydighet.

Han har en sterk kalvinistisk teologi som undervis, er menneskets uunngåelige syndighet og Guds ubetingede nåde. Han skriver om den hebraiske pakt med Gud "Disse paktene er ikke basert på manns trofasthet til Gud, de er basert på Guds trofasthet til menneske." (P54)

Hvordan han igjen gjentar seg dette utsagnet? Med en relativt personlig begrunnelsen: "Hvis Gud brøt pakt med det jødiske folk, hva Skriften Begrunnelsen har kristne at han ikke vil bryte pakt med oss?" (P54)

Han gjør utilsiktet et godt poeng. Det finnes ingen skriftlige begrunnelsen for å tro Gud vil ikke bryte pakt med oss hvis vi gjør opprør! Mange Israel-first Evangelicals er opptatt av "Guds trofasthet" til "ikkeangrefult" Israel fordi det støtter deres tro på at han vil være "trofaste" til dem om de ikke synd. Dette er blasfemi. Skriften er sammenvevd og holdt sammen av Guds insistering på menneskelig samarbeid med sin nåde. Våre Hellige Gud ærer hans pakt når Han tilbakeholder velsignelse fra dem som med viten og vedvarende opprører.

Har John Hagee glipp Mosebok - som truer Israel på at Gud vil stadig forbanne dem i alle aspekter av deres liv hvis de ulydig Ham? I min Bibel, er det en ganske stor del.
Men Hagee har alle materielle incentiv til ikke å konvertere jøder. (Jeg gjetter trusselen om evig helvete har vevstol ikke så veldig stor i hans sinn.) Hans store lønnsslipp og cushy departementet ville være avskåret raskt hvis han kritisert eller forsøkte å konvertere det "utvalgte folk".

The New York Times nylig drev en helsides annonse fra Worldwide Evangelical Alliance, undertegnet av 44 kristne ledere. Annonsen forsvarer evangelisering av jøder og departementene av jøder for Jesus og andre messianske organisasjoner som søker å "introdusere enkeltpersoner til Messias."
Annonsen ble umiddelbart fordømt og villedende av den mektige Anti-Defamation League of B'nai B'rith. Hodet, Abe Foxman, brukte ikke bare politisk språk til angrep annonsen. Han brukte Christian Zionist argumenter, hevder annonsen er "støtende og krenkende for det jødiske folk og skamløst avviser jødisk selvutssleettelse." Hvorfor? Fordi det ikke validerer «Guds ugjenkallelig pakt med det jødiske folk, og pågående jødisk covenantal liv, temaer også i Skriften deres ..." Dette språket kommer rett fra John Hagee og hans ilk. Hans ideer er brukt av jødiske motstandere til taushet kristne evangelister. John Hagee vil ha mye som å svare, det er sikkert.

Steining Stephen: Legge til jødiske anti-kristendom

Hagee har gjort seg populær med noen jøder av beskyldning av kristne. Dette intervjuet fra den evangelisk-leery nettsted jøder på First er mest fiendtlig innstilt til Hagee men setter pris på at han minst tar skylden for anti-semittisme. Jødene på første forfatteren Robin Podolsk setter også Hagee definisjon av Jesus som en "Reform rabbi." Dette er en hyppig refrenget. I sin preken påsken, mens iført en blå og hvit bønn sjal, drønnet Hagee om Jesus: "Du så ham forlate personlig som en jødisk rabbi. Han kommer tilbake som en jødisk rabbi.
Hagee sier Kristendommen kan ikke eksistere uten jødedommen, men jødene har måttet lide intoleranse for kristne i årtusener. Blankt, sier han, "antisemittisme har sin opprinnelse og dens komplett rot strukturen i kristendommen, som stammer fra de tidlige dagene av den kristne kirken. Inntil vi avfinne seg med den sanne opprinnelse av anti-semittisme, vil vi ikke være i stand til riktig adresse denne meget skjerpende synder. " (uthevelse tilføyd) Her går Hagee enda lenger enn mange jøder, som på samme måte nekte noen feil i jødiske handlinger, men vanligvis minst skyld hedninger generelt for deres irrasjonelle hat. Ikke Hagee.

Han legger skylden kristendommen for å lage anti-semittisme i begynnelsen.

Han klandrer også kirken for nazismen. Han attributter Hitlers ideer til katolisismen, skriver at "Hitler, den mest bemerkelsesverdige eksempler på antisemittisme i det tjuende århundre, bare håndheves retningslinjene som var godkjent av kirken i løpet av historien og det forble den offisielle politikken i kirken da nazistpartiet kom til makten. "
Hagee tro om tidligere historie er like utsympatisk å tro han hevder å eie. Han sier det fysiske skillet mellom jøder og kristne-når kristne hedninger flyktet fra Roma-dannet grunnlaget for antipati.

"Den fysiske separasjonen av de to gruppene skulle vise seg å være permanent, og vil danne grunnlag av den anstrengte forholdet mellom dem." Han sier at hedningene flyktet fordi Jesus hadde advart dem til å flykte til fjells når de hørte "kriger og rykter om kriger, og jødene følte seg forrådt.

Som skapte fiendskap. Men vent, attributter Hagee alle de tusener av fiendskap til kristne og som kommer fra den kristne side. Det er vanskelig å se hvordan jødenes såre følelser kunne ha skapt en belastning, siden jødene ikke dele skylden for "anstrengt forhold."

Moderne antisemittismen er selvfølgelig en stor bekymring for Texas presten. Han har offentlig til orde for krig med Iran og reiser Cain om «Christian antisemitter"-betydningen, troende som tar på alvor Kristi advarsler om å være oppmerksom på "synagogen av Satan."

Snakker om "erstatning teologer" (som jeg også stort sett er uenig), sier Hagee, "Noen pastorer lærer at romerne 9-11 refererer til kirken," Hagee skriver «at kirken har blitt et" åndelige Israel "og har erstattet det jødiske folk. Dette er en antisemittisk teologi som nekter å tro at Gud fremdeles har en plass i hans hjerte for Israel og det jødiske folk. "

"No Such Thing som en palestinske"
Hvis det er anti-semittisk, hva kaller du Hagee teologi-som skriver ut en hel rase av semittiske folk?

Av Promised Land's urfolk, skriver Hagee: "The land of Israel ikke tilhørte palestinerne ... det har aldri vært et land som heter Palestina. Det er ingen palestinsk språk. Før 1948, folket nå heter palestinere bodde i Egypt. De bodde i Syria. De bodde i Irak. De flyttet inn i Israels land da de ble fordrevet av krigen i 1948, som den arabiske nasjonene startet, men Israel er ikke okkupere territorium disse personene nå ringe hjem. "(58) Hvilken planet har Hagee bodd på? Eksistensen av minst 900.000 palestinske arabere i Palestina i løpet av forrige århundre er en ubestridte faktum i Midt-Østen historie. Så er det faktum at Israel er terror begynte med den jødiske massakren av 250 arabiske menn, kvinner og barn ved Deir Yassin i 1948 og kjørte mer enn 800.000 palestinere ut av Israel. Dette er hva vi kaller løgn. Israel 's "nye historikarar"-selv meste jødiske! --- Eksploderte den sionistiske / Hagee løgn at det ikke var noen palestinere før 1948.
Bare denne uken den jødiske Advocate online publisert en kolonne av jødiske forfatteren Hannah Mermelstein ringer for anerkjennelse av katastrofen begått mot palestinerne. Hun skriver at "mer enn 6 millioner palestinske folk forblir flyktninger til denne dag ... alle forbud mot å returnere til hjemlandet for en grunn: de er ikke jødisk ... I mitt navn og navnet på jødiske folk over hele verden, urbefolkning var nesten fullstendig utvist. Village navnene har blitt fjernet fra kartet, hus blåst opp ... "

Dette er sannheten. Men og som en kristen jeg synes dette er vanskelig å skrive-ser det ut til å være mer ærlig jøder enn ærlig Evangelicals.

Sluttnoter:

1. 2. Kongebok 18:4 kalvinismen falske forsikring ble beskrevet av Jeremia, da han snakket med Gud, "Se, er profetene fortalte dem:" Du skal ikke se sverd eller vil du ha hungersnød, men jeg vil gi deg varig fred i dette place. "Da sa Herren til meg:« Profetene er profeterer løgn i mitt navn. Jeg har ikke sendt dem eller befalte dem eller snakket med dem, de er profetier deg en falsk visjon. "Jeremia 14:13-14 profeter som Jeremia talte var lovende israelittene fred i Kanaan, selv om de var i ulydighet. Likeledes, moderne evangelistene lover frelse, selv uten kontinuerlig tillit og lydighet til Gud. Slike forsikringer er grunnløse og alvorlig destruktive. «Don't lytte til profetenes ord som profeterer for deg. De fører deg inn i nytteløse, de snakker en visjon av sin egen fantasi, ikke fra munningen av Herren. De holder å si til dem som forakter meg, 'Herren har sagt:' Du vil ha fred. "Og som for alle som vandrer i stahet av sitt eget hjerte, sier de," Calamity ikke skal komme over deg. "Jeremia 23:16-17 Disse ordene ble uttalt av Herren til hans profet, Jeremia, tusenvis av år siden. Men de søker med dødelig nøyaktighet til moderne evangelister som lover evig sikkerheten til alle som engang trodde på Kristus, inkludert de som nå ulydige.
2. Langt fra et eksempel på Guds ubetinget kjærlighet, Guds forhold til Israel viser seg faktisk Hans insistering på lydighet. Det gamle testamente er riddled med krav til hebraisk lydighet. Uten lydighet, kan jødene ikke motta Guds materielle eller åndelige velsignelse.

Please see Ex. 15:26, 19:5, Lev. 26, Numb. 32:15, Deut. 4:29, 6:24-25, 7:9-15, 11:13-15, 11:26-28, 13:17-18, 15:4-5, 19:8-9, 28:1-68, 30:9-20, 31:16-17, Josh. 24:19-20, 1 Sam. 2:30, 7:3, 12:14-15, 12:20-25, 1 Kings 3:14, 6:12-13, 8:46-52, 9:4-9, 11:38, 2 Kings 18:11-12, 21:8, 1 Chron. 28:9, 2 Chron. 7:17-22, 15:2, 30:9, Ezra 8:22, Neh. 1:8-9, Is. 1:19-20, 1:28, 7:9, 58:9-14, 65:11-12, Jer. 4:1-4, 7:5-7, 12:16-17, 13:22, 15:19, 17:24-25, 18:7-10, 22:4-5, 26:3-6, 38:17-18, 42:10-16, Ezek. 18, 33:12-19, Hos. 5:4-5, 5:14, 7:13, 9:15-17, 10:13-15, 13:2-8, Amos 4:1-2, 5:6, 9:10, Obad. 1:10, Micah 2:2-4, 3:4, 6:9-16, Nahum 1:2-8, Zech. 3:7, 7:11-14 (This list is not exhaustive.)


Tilbake til Norske siden