Det pengeløse samfunn og datamakt

av Leif Fjeldberg © 2002

Nå har vi fått EU og nasjonalstatene blir gradvis fjernet gjennom innvandring, fremmedgjøring, en felles utenrikspolitikk, en felles myntenhet og en felles militærstyrke. De tidligere jernteppelandene står der uten noe jernteppe og ønsker å få være med på internasjosjonaliseringskarusellen for å få et stykke av velstandskaken – en kake som naturlig nok får mindre og mindre kakestykker ettersom flere og flere blir invitert med i selskapet Riktignok er Norge utenfor mye av dette enda, men det er krefter i sving for å få oss med i selskapet.

Etter hvert blir vi mer og mer vant med at myntenheten heter Euro, og det neste skritt vil bli det pengeløse samfunn hvor plastkort, elektronikk og data skal erstatte penger, valutakurser og usikker økonomi. Verdenskortet er for lengst lansert som fremtidens betalingsform, med åpenbare fordeler i form av sikkerhet og enkelhet. Og vi kan allerede sitte hjemme og handle smykker i London, klær i Paris og pizza på hjørnet via internett. Og her kommer datateknologien inn i bildet. Regningen kommer i form av de hemmelige losjers totale kontroll og makt over hver enkelt av oss.

David Icke er en forfatter som ikke er troende kristen , og jeg deler ikke hans troslære, men han har skrevet en bok som har mye interessant for seg. Den heter "Ock sanningen skal gjøra er fria, og der har jeg lest følgende:

"Den globale elitens datasystem holder til under jorden i Bryssel. Det kalles Krypten (hemmelig) ettersom det opptar 10 000 kvadratmeter kontorplass under Jesu Hellige Blods kirke som vanligvis kalles Blodskirken. Hovedinngangen til dette underjordiske tilholdsstedet befinner seg i et hus på andre siden av gaten."

Lignende datasentraler finnes ved Flyvåpenakademiet i Cheyenne Mountain, Colorado Springs i USA, ved Menwith Hill i England, satellitt-kontrollsenteret i Alice Springs i Australia og et sted i New Zealand. Disse system samkjøres med statlige datasystem over hele verden og samler informasjon om hver eneste person som har et personnummer eller annet ID-kort av noe slag. Opplysningene om deg finnes allerede og venter bare på å bli overført på et microchip. Det er nemlig utrolig hva et samkjørt dataregister kan fortelle oss. Hva tror du for eksempel skjer hvis du sender et beløp til en politisk organisasjon eller abonnerer på en opposisjonsavis? Dette blir selvsagt – om man ønsker det – også registrert meget nøye. På internett kan man følge din minste bevegelse og se hvilke interesser du har og hvilke internett-kontakter du har. Elektroniske overvåkningsapparater registrerer det som foregår. I nær fremtid blir det antagelig slik at vi får en advarsel før man blir slettet fra databanken og blir en "ikke-person" uten mulighet til å betale husleie eller kjøpe et brød. Dette lyder som et Skrekkcenario, men BARE VENT SÅ SKAL DU SE AT DET KOMMER.

Datatilsynet vil bli en vits den dagen en samkjøring av Europas databanker blir vedtatt i Bryssel. Det eneste de norske representanter i Europaparlamentet – hvis vi da har noen – kan gjøre , er å legge det fram som en informasjon til et maktesløst Storting. Dystre fremtidsutsikter – spør du meg.


Tilbake til Norske siden