Race-miksing, en større trussel mot det jødiske folk enn terrorisme.

Jewish Chronicle, (London) 10. juli 1998, side 3

Oversett Jan Arntsen

Rabbi: assimilering er 'største trusselen for å jødiske folk 300 rabbis fra hele Europa og USA samles denne uken i Paris by: EJP Oppdatert: 05/Mar/2009 19:15

PARIS (EJP) --- Rabbi Israel Meir Lau, tidligere sjef rabbiner i Israel og i dag leder av Yad Vashem Holocaust Memorial, sa assimilering "er i dag den største trusselen mot det jødiske folk."

Talt under en samling i Paris på rundt 300 rabbis fra hele Europa og Israel tidligere denne uken, Lau sa assimilering er en større trussel "enn anti-Semitism og terrorisme for fremtiden for jødene.

Lau nevnte statistikk fra USA viser at av 100 jøder fra første generasjon kun 3 igjen som jøder i fjerde generasjon.

Dette ble mottatt som et sjokk av rabbis som har deltatt på den årlige konferansen organisert av Rabbinical Center i Europa (RCE) i den franske hovedstaden.

"Vi visste at problemet er mer akutt i USA. Dessverre for Europa vi ikke har nøyaktig statistikk, "Asher Gold, den RCE's talsmann, fortalte EJP.

Men i Storbritannia, for eksempel Rabbi Yisroel Yaakov Lichtenstein, leder for den jødiske domstol i Storbritannia, snakket med rundt 50% assimilering blant jøder i landet.

"Unge mennesker er ikke interessert i religion, de har ingen forbindelse med jødedommen, sier Asher Gold som beklaget at forsvinningen av jødiske verdier og jødisk identitet. ...

Mange rabbis bekreftet til RCE at det er stort omfang av assimilering blant deler av European Jewry og at mange lokalsamfunn er "forsvinner" som resultat.

Ifølge Rabbi Lau, "det er ingen rask løsning på dette problemet. Men han understreker at rabbis er nøkkelen til løsning, fordi i dag er den "ekte" jødiske ledere i hvert samfunn. "Vi må satse på å spre mer Torah og jødiske utdanning, sier han.

Andre emner som diskuteres under to-dagers konferanse var gjenoppblomstringen av anti-Semitism in Europe, bio-etikk, familie par terapi og forbindelser med den katolske kirken i lys av kontroversen med Vatikanstaten rundt Holocaust-nekter britisk biskop Richard Williamson .

Onsdag en delegasjon av rabbis møtte French Interior Minister Michèle Alliot-Marie som praies verdiene av jødedommen respekt for menneskeverdet.

Basert i Brussel, Belgia, RCE er en organisasjon dedikert til å hjelpe mer enn 600 rabbis samt jødiske samfunn i Europa i sine daglige aktiviteter.

Tilhøre en rase avhenger av ens bloodline. Tilhøre en religion, avhenger av ens tro. Er jødene et løp eller en religion?

"Den israelske Interior Ministry var subjecting noen immigranter fra tidligere Sovjet til DNA-testing for å kontrollere sin jødiske herkomst. Brønnen respekterte israelske daglig Ha'aretz sa dusinvis av nye immigranter allerede hadde blitt bedt om å ta testen, og at de som hadde avvist risikerte deportasjon.

Jewish Chronicle, (London) 10. juli 1998, side 3


Tilbake til Norske siden